Kani Akilah Goema Jabari

FEITEN/FACTS

Hoogte/Height: 70 cm

Gewicht/Weight: 45 kg

Geboortedatum/Date of Birth: 23-03-2017

Vader/Sire: Kani Akilah Ekundayo Madiba Daka

Moeder/Dam: Kuanzia Kani Abeni Jali

HD/Hips: A

ED/Elbows: vrij/free

Blue Dilute: DD

Liver: BB

DM sod1: NN Normaal/Normal

JME: clear

Semen: tested 17-10-2020, excellent, mobility + 80%

OVER/ABOUT

Jabari is een zoon van onze Daka en onze co own teef Jali en bij ons thuis geboren. Jabari is een vriendelijke, sociale en makkelijke reu in de omgang en een echte knuffelkont. Jabari woont in Soest bij Erna en Marco met nog een ridgebackdame Kimani. Er is een wens om in de toekomst een pup van Jabari toe te voegen aan hun roedel.

Jabari is beperkt beschikbaar voor passende teven van fokkers die fokken volgens het VFR van de RRCN.

Jabari is a son of our Daka and our co own female Jali and he was born in our home. Jabari is a friendly, social and easy male to have around and he loves to cuddle. Jabari lives in Soest, Holland with Erna and Marco and Ridgebackfemale Kimani. It is the dream of his owners to add a puppy from Jabari to their house in the future.

Jabari is occasionaly available for suitable females from breeders that breed according to the rules of their breedclub.

Voor meer informatie kunt u mailen met/For more information you can e-mail to: kani.akilah@gmail.com

STAMBOOM/PEDIGREE

Ch. Sonstraal Baron Samedi
Ch. Mwenga Hasani for JengachengaCaine Abels Red Xclusiv for Mwenga
Kani Akilah Ekundayo Madiba DakaHasani of Ka-Ul-Li’s Ridges
ch. Kani Akilah Aketi AzumaKuona Fahari Gimbya Gasir Vai
Maiden´s Incedible Indy
Ch. Maiden’s Kalahari KandyMaiden’s Highlight Hayden
Kuanzia Kani Abeni JaliBISS Malozi Jamboni NJK BJK’07 NK
Red Pack’s Addicted to my WaySangoma Tanczaca Z Uszami

SHOWRESULTATEN/SHOWRESULTS

12-09-2020KCM RRCN1 Uitmuntend/1 ExcellentH. Salm
04-07-2020aankeuring RRCNUitmuntend/ExcellentR. Smits
04-07-2020aankeuring RRCNUitmuntend/ExcellentG. Halff-van Boven
08-09-2019KCM RRCNUitmuntend/ExcellentR. van Aken
09-06-2019CAC/CACIB Arnhem2 Zeer goed/2 Very GoodL. de Ridder

Wat leuk om Jabari te mogen introduceren.
Marco en ik hebben sinds 1998 Rhodesian Ridgebacks. Ik wilde beginnen met een teefje omdat ik dacht dat die gemakkelijker op te voeden zou zijn. Een reu is wel heel indrukwekkend vonden wij, hoewel het vooral Marco’s droom was om eens een reu te hebben. Op 23 maart 2017 werd onze eerste reu “Jabari” geboren in Almelo bij de Kani Akilah kennel. De naam Jabari betekend: “dapper , onbevreesd”. Hij was natuurlijk al heel goed gesocialiseerd zoals je van een goede fokker mag verwachten. Nadat we even aan elkaar moesten wennen en afstemmen hoe we met elkaar om zouden gaan, hebben we vooral goed geïnvesteerd in training bij hondenscholen die veel van de
Rhodesian Ridgeback afweten en daar ook goed mee omgaan. Dit samen resulteerde in een fantastische hond, die niet alleen qua uiterlijk maar ook qua karakter voor ons uitmuntend is.
Een voorval uit het leven van Jabari: “deze zomer was ik met hem aan het fietsen door de wijk, toen ineens een boze kat met hoge rug blazend achter ons aan stormde. Ik schrok ervan en Jabari trapte meteen op de rem. Dat betekent dat we stilstaan want een hond van 45 kg die ineens de ankers uitgooit trek je niet meer mee. Ik was benieuwd wat er zou gebeuren en wachtte af. Jabari ging op de grond liggen en de kat bleef op een paar meter afstand staan, blazen en met een hoge rug. Jabari toonde geen spoor van onrust, angst of
boosheid oid. In tegendeel keek hij de kat strak aan en begon toen rustig en kalmerend met zijn ogen te knijpen. De kat was stomverbaasd en bleef nog even blazen en toen zakte de rug en liep hij langzaam achteruit terug waar hij vandaan kwam. Jabari keek hem rustig na en stond daarna op en keek mij aan: zullen we maar weer dan? Ik liep over van respect en trots hoe onze big boy dit aangepakt had! Onze bijnaam voor Jabari is “mister Lover Lover”. We hebben in de tijd die we hem bij ons hebben niet één greintje agressie bij hem kunnen ontdekken. Hij kan met alle honden, zelfs ongecastreerde reuen. De Shih Tzu van onze dochter beschouwd hem als zijn beste vriend.

Hij heeft geen jachtinstinct dus ook kleine dieren als konijnen, cavia’s en vogels triggeren hem niet. Hij kan altijd los in het bos en maakt geen ruzie en achtervolgt geen fietsers of joggers. Verder is hij heel knuffelig en gevoelig. Hij kan echt gekwetst zijn als je hem eens te stevig toespreekt. Meer dan dat is sowieso niet nodig om hem eens te corrigeren. We zijn heel trots en gelukkig, dat Jabari dit fantastische karakter samen met zijn uitmuntende uiterlijk mag proberen door te geven en we hopen, dat de nieuwe eigenaren ook zo ontzettend blij met hun hondje zullen zijn als wij.
Hartelijke groet van Marco en Erna van Keulen

FOTOS/PICTURES

Advertentie